Pipes Pipeline Factory Heating  - Tama66 / Pixabay

Kotle na tuhá paliva: Jaké jsou jejich výhody a nevýhody?

Bydlení a domácnost

Většina rodinných rozpočtů je zatížena zejména jednou položkou, a to náklady na bydlení. Právě proto se čím dál tím více majitelů domů snaží hledat způsoby, jak alespoň trochu ušetřit. S ohledem na rekordní ceny některých energií se tedy jako nejlepší varianta jeví kotle na tuhá paliva. Jaké typy existují a vyplatí se do nich opravdu investovat?

Minimální ztráta a maximální výhřevnost

Klasické kotle na tuhá paliva jsou oblíbené zejména pro svoji výhřevnost, díky čemuž za poměrně přijatelné náklady dokážete vytopit i větší budovy a obytné plochy. V praxi je dokázáno, že kotel dokáže přeměnit až 90 % paliva na energii – vyhnete se tak zbytečným ztrátám, ke kterým dochází třeba u běžných krbových kamen.

Často je však vyzdvihována i úspora času, kdy nemusíte myslet na pravidelné přikládání do kotle – některé se o tuto neoblíbenou činnost postarají dokonce za vás. Právě proto se vyplatí popřemýšlet i nad investicí do automatického kotle na dřevo, se kterým nemusíte navštívit kotelnu i několik dní či týdnů.

Prvotřídní kvalita kotle je základ

Pokud chcete, aby se životnost kotle na uhlí či dřevo zbytečně nesnižovala, nebojte se obrátit na profesionální firmy, které vám s jejich servisem pomohou. Jejich služeb přitom můžete využít už při samotné koupi, díky čemuž se můžete spolehnout i na precizní montáž. Ve zkratce tak budete moci v klidu usínat s pocitem, že jste pro bezpečnost provozu nového kotle udělali maximum.

Přečtěte si také:  Elektro Elefant nabízí odborné elektro služby na jednom místě

Klíčová je však samotná kvalita kotle, která by měla splňovat ty nejpřísnější normy. Mezi tradiční české výrobce kotlů se řadí i firma AGROMECHANIKA, která na trhu s kotli na tuhá paliva působí již od roku 1992. Za tu dobu se jí podařilo vypracovat v předního výrobce, který sbírá úspěchy nejen u nás, ale i v zahraničí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *