blood pressure, sphygmomanometer, blood circulation

Kvalitní vyšetřovací technika HEINE pro všechny

Obchody a eshopy Zdraví a životní styl

Vyšetřovací technika je pro určení diagnózy zcela nezbytná – pokud však nefunguje správně, nelze se na ni spolehnout. Mezi nejčastěji používané nástroje patří oftalmoskop a otoskop.

Co je to otoskop

Otoskop je nástroj, který se používá k vyšetření ucha. Jedná se o důležitý nástroj pro lékaře, který díky němu může vidět stav ucha zevnitř a určit případné problémy, jako jsou infekce, ucpání ucha nebo poškození bubínku. Skládá se z rukojeti a hlavy s osvětlením a čočkou. Rukojeť může být buď kovová nebo plastová a má ovládací prvky pro zapnutí světla a nastavení ohniskové vzdálenosti. Hlava obsahuje světlo, které osvětluje ucho, a čočku, která umožňuje lékaři vidět do ucha.

Při jeho použití lékař nejprve osvětlí vnitřek ucha a poté otoskop resp. jeho hlavu pomalu zasouvá do ucha pacienta. Během tohoto procesu lékař pozoruje vnitřek ucha a vyhledává případné abnormality, jako jsou například infekce, nádory, cizí předměty nebo poškození bubínku.

Jak funguje oftalmoskop

Oproti tomu oftalmoskop  umožňuje lékařům získat pohled do nitra oka pacienta. Tento nástroj se používá k posouzení zdraví očí a může pomoci diagnostikovat mnoho očních onemocnění. Tento přístroj se skládá z několika dílů, včetně světelného zdroje, čoček a zrcadla. Lékař drží oftalmoskop a přibližuje jej k očím pacienta, přičemž světlo zdroje prochází očním médiem a osvětluje vnitřní části oka.

Přečtěte si také:  HHC květy přináší novou éru konopí na českém trhu

Poté se světlo odráží zpět do oftalmoskopu a lékař může posoudit stav různých částí oka včetně sítnice, sklivce, optického nervu a cév, které zásobují oko krví. Sítnice je obzvláště důležitá, protože obsahuje fotoreceptorové buňky, které umožňují vnímání světla. Pokud jsou tyto buňky poškozeny nebo mají chorobný vzhled, může to vést k poruchám zraku.

Ať už potřebujete otoskop, oftalmoskop nebo jakékoli jiné zdravotnické pomůcky, může vám pomoci kvalitní vyšetřovací technika HEINE. Stačí navštívit e-shop Allcb.cz a vybrat si vše potřebné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *