Kde koupit vše potřebné pro vaše projekty – polyamidové tyče a polykarbonátové desky jsou IN

Móda a styl

Práce s plasty je velmi jednoduchá a není tedy divu, že jsou stále více vyhledávány jako materiál nejen u profesionálů, ale i u menších kutilů. V dnešní době není problém poptat prodej plastových polotovarů a vybrat si cokoliv, co pro svůj projekt potřebujete. A jak se v bohatě zásobeném trhu bez potíží zorientovat?

Na co se používá polyamid

Moderní alkalický polyamid má velmi široké spektrum využití. Ceněny jsou především jeho vlastnosti, mezi které patří:

  • tvrdost,
  • pevnost,
  • houževnatost
  • a malý kluzný odpor.

A právě díky nim splňuje alkalický polyamid většinu běžných požadavků na použití konstrukčních plastů. Rozhodně jde tedy  o dobrou volbu pro jakýkoliv váš projekt. A to především, pokud je vaší prioritou bezhlučný chod. Protože právě o ten se mohou polyamidové tyče a další součástí vyrobené z tohoto druhu materiálu bez problémů postarat. Skvěle se tedy hodí například pro kluzná ložiska, ozubená a šneková soukolí, řemenice, příruby, rukojeti, válečky dopravníků, řezací a sekací desky, izolátory apod.

Polykarbonát nabídne odolnost proti nárazům

Pokud hledáte materiál, který se vyznačuje vysokou odolností proti nárazům, ale zároveň je po všech stránkách pevný a pružný, pak určitě vsaďte na polykarbonátové desky. I ty najdou v moderních projektech celou řadu využití. A odolné jsou i proti ohni – žáru sice neodolají, ale nijak nenapomáhají jeho šíření. Použít je lze například na zasklívání, výrobu protihlukových bariér, skleníky a zimní zahrady, spojovací chodby, verandy apod., nebo jako vnitřní předěly místností či snížené podhledy.

Přečtěte si také:  Magická krása kamenů – jantar

Zvolit musíte jen tu správnou propustnost světla (ta je odvislá od tloušťky materiálu), tepelnou izolaci (oproti sklu může být úspora až 50%) a samozřejmě velikost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *