kitchen, home, interior

Jídelní stůl je středobodem každé kuchyně – několik tipů a rad, jak na jeho výběr

Bydlení a domácnost

Jídelní stůl je místem, kde se každý den schází rodina a přátelé k jídlu. Ve většině domácnostech tak tvoří prvek, který pojí všechny dohromady a vytváří se kolem něj jedinečné vzpomínky. Běžně s vámi jeden jídelní stůl dokáže projít i několik dekád, a proto velmi záleží na jeho správném výběru.

Zvolte si kvalitní designový stůl

Kvalitní stůl by měl být nejen funkční, ale také disponovat jedinečným designem, jež dobře zapadne do vašeho interiéru. Snažte se tedy vybírat takový, který bude ladit s vaší kuchyní a zároveň bude plně odpovídat vašim potřebám. Opravdu designový dřevěný jídelní stůl nemusí nutně působit extravagantně, ale naopak se může řídit pravidlem, že v jednoduchosti je krása.

Do minimalistických prostor je vhodné vybírat jednoduché stoly s jednotným designem, který nebude nějak zvlášť vyčnívat, ale naopak interiér ucelí. Zpravidla je dobré volit mezi stolem ve tvaru obdélníku nebo velkého oválu – právě druhá varianta se řadí mezi jedny z nejvyhledávanějších.

Jídelní stoly z masivu nabízí dlouhou životnost

Pokud si nevíte rady s výběrem, určitě byste se měli zaměřit na jídelní stoly z masivu nabízející zejména vysokou odolnost a tím pádem i dlouhou životnost. Tento typ stolů je, jak už název napovídá, vyráběn z masivního dřeva, jež nabízí pevnost a stabilitu – obvykle je navíc odolný vůči poškození či poškrábání.

Přečtěte si také:  Nerez nabízí celou řadu výhod. Proč se vyplatí investovat do nerezového zábradlí?

Velmi jednoduše s ním lze navíc komínovat ostatní designový nábytek, jelikož nějak zvlášť nevybočuje a dokáže zapadnout i do zcela minimalistických interiérů. Každopádně je třeba myslet na to, že budete potřebovat více prostoru pro jeho umístění. Pokud nad koupí jídelního stolu z masivu uvažujete, pomůže vám s ní firma Belterra, jež nabízí možnost ručního zpracování a úpravy stolu dle vašich představ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *