Pohodový čas s dobrým čajem

Zdraví a životní styl

Někdo má rád horký, jiný ledový čaj. Vaši hosté by však měli dostat několik variant na výběr, protože náš trh nabízí mnoho variant čajů. Myslete také na správný postup při dělání a servírování čaje.

Pohodový čas s dobrým čajem

Možná se řídíte klasickou přípravou čaje, kdy příliš nedbáte na správný postup, ovšem na trhu objevíte několik druhů a k jejich dokonalé chuti se musí dodržovat určitý postup. K nejoblíbenějším patří zelené čaje, kterých si lze dopřát tisíce nejrůznějších variant. Jejich rozdílnost určují především klimatické podmínky, složení půdy, poloha zahrady, zpracování a kultivar keře.

Obecně platí, že čaj necháte nějakou dobu louhovat, pak slijte trochu čaje, ochutnejte. Následně nechte ještě louhovat, nebo ho sceďte, k čemuž použijte třeba bambusové sítko. Sítko z přírodního materiálu se používá na sypané čaje, zejména na jednonálevové, ale nevylučují se ani typy z větších listů. K pohodlnějšímu připravování vyzkoušejte jednorázové papírové filtry s ouškem.

čaj, hrníček, šátek
Pohodový čas s dobrým čajem

Pohodový čas s dobrým čajem

Snadné je používání nálevových sáčků, kdy je stačí přelít vroucí vodou a nechat několik minut odstát. Doba odstání se různí jen nepatrně, ovocným stačí osm minut, bylinkovým patnáct, zeleným zdravotním a černým tři až pět minut. Čas za vás mohou pohlídat praktické přesýpací hodiny na 3-4-5 minut, které vypadají originálně s různou barvou písku. Zelený odstín je určen pro 3 minuty, hnědý pro čtyři a bílá barva na pět minut. Servírování vypadá úplně jinak, když zvolíte podnos, kam položíte pěknou čajovou soupravu.

Pro jednoho člověka stačí šálek a malá čajová konvička se sítkem o objemu 400 ml, která upoutá svým zpracováním z keramiky. Vnitřní prostor vyplňuje samostatné sítko vyrobené z nerezové oceli. Sehnat můžete i konvičky s jinými nápaditými designy a o rozličném objemu.

čaj, hrníček, lžička
Pohodový čas s dobrým čajem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *